Kontakt

IZVINJAVAM SE SVIMA KOJI SU MI POKUŠALI PISATI NA OVOJ FORMI PRIJE 30. AUGUSTA 2020. EMAIL FORMA NIJE RADILA TE NISAM MOGAO ODGOVORITI NA PISMA I UPITE JER SU BILI ANONIMNI. SADA RADI, PROBAO SAM 🙂

  Ukoliko pristupate blogu iz ne-balkanske zemlje, javite se putem ove forme i vaša zemlja će biti odblokirana, osim ako ste iz Kine, Rusije, USA i ostalih kotionica botova. U tom slučaju koristite VPN. Hvala.

  P A Ž NJ A

  Ovaj blog sadrži kontroverzna tumačenja Islama koja su djelimično ili potpno oprečna zvaničnim stavovima i vjerovanjima Rijaseta IZ na našim prostorima.

  Autor ovog bloga poštuje sve stavove i sva mišljenja, kao i ulemu svih mezheba, ali neminovno ne slijedi specifičan šerijatsko-pravni mezheb niti definisani akaidski pravac Autor se bazira isključivo na subjektivnim istraživanjima. Autor argumentovano navodi svoje devijacije od općeprihvaćenih stavova ili vjerovanja, uz dužno poštivanje istih.

  Ovaj blog strijemi objektivnosti i nema za namjeru ničije omalovažavanje ili diskreditovanje.

  Tekstovi u ovom blogu NISU za vjersku poduku, već imaju za cilj da podstaknu čitatelje na daljnje istraživanje i samostalno promišljanje.


  Bitno je da čitatelja ne iritira nečije drugačije mišljenje ili stav, te da izgradi svoj lični stav i mišljenje.

  Ukoliko smatrate da bi, eventualno, drugačija shvatanja ili rezultati istraživanja mogla poljuljati Vašu vjeru ili Vas pak udaljiti od džemata muslimana, preporučujemo Vam da odmah napustite ovaj blog klikom na dugme ispod.


  Sve dobronamjerne kritike su dobrodošle, a ponajviše one koje argumentovano pokušavaju približiti autora boljem i ispravnijem.

  ***  HVALA ZA 50,000+ POSJETA  ***